Biar Betul? “Tak Dapat Layanan Istimewa Walau Hamil” - Adira
Walaupun sedang membawa kandungan berusia lima bulan, Adira memberitahu bahawa dirinya tidak pernah menjadikan alasan hamil sebagai satu kelebihan untuk dirinya mendapat layanan istimewa sebagai isteri kedua daripada suami berbanding madunya. Selain itu sejak hamil, suaminya, Datuk Seri Adnan Abu juga bersikap adil serta memberikan layanan sama rata, tanpa ada lebih atau kurang diantara mereka berdua.

“Saya sangat memahami situasi suami. Jadi, saya tak pernah menjadikan hamil sebagai satu kelebihan untuk mendapat lebih layanan atau keistimewaan lain. Suami bijak membahagikan masa sama seperti dahulu. Dalam erti kata lain antara saya dengan isteri pertama, tak ada yang lebih atau kurang. Pendek kata dia berlaku adil. Alhamdulillah, dari segi emosi saya okey tetapi tak suka berada dalam keadaan yang bising”

“Saya juga tak suka memegang telefon dan seboleh-bolehnya saya tak nak menjawab sebarang mesej atau panggilan yang masuk. Jadi, kalau ada mana-mana pihak yang mengeluh dengan sikap itu, saya mohon maaf. Saya bukannya sengaja, tapi itulah yang dinamakan pembawaan budak. Namun memasuki usia tiga bulan, saya okey dan kembali seperti sedia kala,” katanya kepada Harian Metro berhubung dengan perkara itu.

Wanita hamil sering mengalami bermacam alahan, ada yang mengamalami alahan teruk tetapi ada juga yang bernasib baik. Bagaimanapun, bagi Adira, pada awal kehamilannya, beliau lebih gemar untuk bersendirian selain tidak terlalu memikirkan mengenai kerja mahupun berada di tempat yang bising. Dalam masa yang sama juga, pada ketika ini alahan yang dialaminya juga agak teruk serta mengalami selera makan yang bertambah.